Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 24 de març del 2017

Sant Feliu de Codines, Sant Sadurní de Gallifa i Serrat Punxegut













Aquest itinerari és el anomenat camí dels Feliuans, no té cap dificultat, tret de la forta pujada, però el camí és molt còmode amb unes grans llaçades que ens porten a dalt del cingle. 
Tot i que des de l'ermita i Mola de Gallifa és té molt bona vista, aquesta queda ampliada si ens acostem a la propera punta o Serrat Punxegut.
Aquest és un indret poc visitat i no hi ha pràcticament camí i al final hi ha una petita i fàcil grimpada. A l'extrem hi ha una gran llosa a forma de balconada natural amb una gran panoràmica. Una part del cim està emboscat i això priva d'una vista de 3650 graus. Als nostres peus queda la masia de la Roca, i una mica més lluny el turó de les Onze Hores que avança com la proa d'un vaixell sobre el poble de Riells del Fai, mentre que en direcció nord es veu el gran mas i ermita de Sant Julià d'Uixols.
L'indret de l'ermita de Gallifa també és molt bonic i la panoràmica també va des del mar al Pirineu. Es veu una munió de masies disseminades els camps completament verds amb Moià i el seu característic campanar al fons.
També destaca el massís de la Mola de Sant Llorenç del Munt i el Montcau amb les puntes de les agulles de Montserrat sobresortint per darrera.
El massís Sant Llorenç-Montcau vist des d'aquesta perspectiva és molt diferent del que normalment es veu des de l'altre costat, car és molt més vertical.
L'itinerari comença al petit aparcament que hi ha al km 12,5 de la carretera de Sant Feliu de Codines a Gallifa, just a l'inici de la pista privada que porta a la masia de La Roca. 
Seguirem uns metres aquesta pista fins que en un revolt arrenca el camí dels Feliuans, molt fresat i ben senyalitzar.
Aquest camí ens deixa al collet de Sant Sadurní, que és una cruïlla de camins i pistes. 
Una de les pistes porta a Sant Sadurní, però seguirem un camí a l'esquerra que s'enfila directament a l'ermita de Sant Sadurní de Gallifa o Mola de Gallifa.
A continuació seguirem uns metres la pista que ve del collet de Sant Sadurní, però la deixarem aviat per enfilar-nos per dins del bosc per tal d'assolir la punta del Serrat Punxegut.
Tornarem a la pista i la seguirem fins el collet i després per l'itinerari de pujada tornarem fins el punt d'inici de l'excursió.


HORARIS:
de l'aparcament a Sant Sadurní de Gallifa: 1h 15mn
de la Mola de Gallifa al Serrat Punxegut: 15mn
del Serrat Punxegut a l'inici: 1h 05mn
TOTAL: 2h 35mn
També podeu veure aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a: 
Wikiloc - ruta Sant Sadurní de Gallifa - Gallifa, Catalunya (España)- GPS track






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada