Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 26 de març del 2017

Begues, La Morella, Puig de les Agulles i Cova Cassimanya










 




Bonica excursió per parc del Garraf. Amb un fort contrast entre la massificació de la gran urb i els paratges solitaris que hi ha a quatre passes. 
Dalt del cim de la Morella hi ha una taula panoràmica que detalla part de la panoràmica de la que podem gaudir, inclús marca la pica d'Estats, i en condicions atmosfèriques favorables es divisa l'illa de Mallorca. 
En el cas d'aquesta excursió no es veia l'illa de Mallorca ja que incús Barcelona es veia malauradament tal com és: sota una capa de contaminació que oferia una perspectiva poc nítida de la Ciutat. En canvi en direcció a la pica d'Estats si que es veien muntanyes nevades molt llunyanes. 
Gran part de l'excursió transcorre per pistes, però la part que uneix la Morella amb el puig de les Agudes la farem per un camí carener molt bonic, amb unes vistes sobre el mar impressionants. 
L'itinerari es pot fer en els dos sentits de la marxa, potser en el que us presento amb aquesta ressenya la pujada és més suau. 
El track marca 607 metres de desnivell, però crec que en realitat son uns 400, ja que si mireu la gràfica, aquesta fa una caiguda sobtada de 100 metres per una errada de l'aparell. 
L'indret del puig de les Agulles contrasta la seva abrupta orografia amb la suavitat de la resta de la zona. Molt propera a l'esmentat puig de les Agulles hi ha la cova Cassimanya; indret interessant de visitar, ja que és una cova relativament gran, amb una alçada en alguns punts d'uns tres o quatre metres. 
També és força interessant l'indret de la Clota, amb les ruïnes del mas i amb un ampli ventall de camps abandonats al seu voltant. 
HORARIS: 
de l'aparcament a prop del cementiri de Begues a cim de la Morella: 1h 40mn 
de la Morella al puig de les Agulles: 40mn 
del puig de les Agulles a la cova Cassimanya: 10mn 
de la cova a l'inici de l'itinerari: 45mn 
TOTAL: 3h 15mn 
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Begues-La Morella-Puig de les Agulles i Cova Cassimanya - Begues, Catalunya (España)- GPS track



 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada