Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 1 de març del 2017

Gisclareny, coll de les Bassotes i Costa Cabirolera



Costa Cabirolera










Excursió molt bonica a aquest cim de la serra del Cadí. Cim molt destacat i d'accés fàcil, encara que la pujada final és forta. 
La pujada des del coll de les Bassotes es realitza per un corriol molt ben marcat, que a estones travessa les restes d'una antiga pista. Predomini de les prades durant gran part del recorregut. 
En arribar a la serra Pedregosa, el terreny es trenca durant una estona i hem de fer una baixada per un terreny rocós i dret per arribar novament als prats al costat de la font dels Cortils. 
L'itinerari es desvia una mica per a visitar la cabana-refugi dels Cortils, en molt bon estat i situada en un indret molt bonic i camí del pas dels Gasolans. 
Per aquí passa un GR que pràcticament seguirem fins dalt del cim. 
Contrasta la bonica prada que hi ha als peus de la pujada final al cim amb aquesta pujada força dura, però amb el corriol perfectament marcat que ens deixa dalt de la carena cimera, que seguirem fins el cim, amb una creu i un llibre registre. 
Gran panoràmica de tots els cims de la carena fronterera i de la vall del Segre amb els nuclis d'Estana, Vilec, Querforadat, pel vessant N, a l'est tanca l'horitzó el Puigmal i el més proper cim del Comabona; mentre que al S veiem el Pedraforca, Port del Compte, una mica el Cadinell i fons el Montseny i Montserrat. 
Haig de fer esment a la pista que porta al coll de les Bassotes, doncs si pot anar per Gisclareny o seguint la pista del refugi Lluís Estasen, la primera és força més llarga que la segona. L'estat de les dues depend de cada temporada; he fet aquesta excursió el 22 de maig del 2015 i vaig fer la volta sencera, l'anada des del Gisclareny i la tornada per Saldes; el meu vehicle és normal i semblava que feia poc que havia passat la màquina i no vaig tenir cap problema a part de la precaució necessària en aquestes pistes. A la tornada la pista passa per sota els contraforts del Pedraforca travessa dues torrenteres on la pista està una mica malmesa, a més cauen pedres sovint (vaig tindre que baixar del cotxe dues vegades per a retirar-ne unes que segurament haguessin tocat el terra del cotxe) dic això perquè encara que sigui més llarg la millor opció crec que és la de Gisclareny. També cal assegurar-se de l'obertura de la pista doncs crec que entre juny i setembre la del refugi del Pedraforca està tancada. 
HORARIS 
del collet de les Bassotes al refugi dels Cortils: 1h 20mn 
del refugi dels Cortils al peu de la pujada final: 30mn 
del peu de la pujada final al cim: 30mn 
tornada pel mateix camí: 1h 35mn 
TOTAL: 3h 55mn 
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Gisclareny, coll de les Bassotes i Costa Cabirolera. - Gósol, Catalunya (España)- GPS track





El Costa Cabirolera és un mirador privilegiat de la canal del Verdet al Pollegó Superior




coll de les Bassotes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada