Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 8 de març del 2017

Joanetes, canal Ganxos Nous, puig Cornelis i tornada per Santa Magdalena del Mont i les Olletes



 

 



 


 

Aquesta excursió la podríem definir de com salvar una sortida al Puigsacalm des de Joanetes si el mal temps només et deixa arribar amb prou feines al puig Cornelis. 
Després de pujar per la canal del Camí Nou i vista la impossibilitat d'arribar al Puigsacalm i baixar després per la canal dels Ganxos, vaig optar per acabar de pujar al puig Cornelis i començar a baixar vers l'ermita de Santa Magdalena. 
Com que tant la canal del Camí Nou com la dels Ganxos és millor passar-hi amb la roca seca una vegada a Santa Magdalena vaig optar per seguir baixant vers el bonic indret de l'ermita de les Olletes (i més a la tardor) i d'allí seguir el camí que de nou et deixa a Joanetes. 
Al principi el track fa una mica de marrada, doncs uns 50 metres més a l'esquerra del punt d'inici també surt un camí que puja més directa (al traçat del mapa ja s'intueix). 
Guanyarem alçada molt ràpidament i aviat començarem a veure la plana de la Garrotxa als nostres peus. 
Pocs replans hi ha en tot el trajecte, molt ben senyalitzat, passarem pel puig del Sol un bony o punt d'inflexió de la carena. 
Pocs metres després arribarem a una cruïlla, on per l'esquerra surt el camí que ens portaria a la canal dels Ganxos. 
Nosaltres seguim per la dreta i tot seguit ja trobem el primer tram equipat, i a continuació una placa en recordança dels instal·ladors de l'equipament de la canal. Un últim tros una mica pla i seguidament ens enfrontem amb la canal, perfectament equipada, l'única condició és no tenir vertigen en el tram de la passarel·la i posterior sortida de l'indret. Després la verticalitat queda esmorteïda per l'estretor de la canal. 
A la sortida ens trobem amb una porta pel bestiar a tocar de l'ermita de Santa Magdalena i de l'antena. Com a reflexió vull comentar que l'equipament de la canal cada any està una mica més degradat, es troba a faltar una mica de manteniment. 
El puig Cornelis és a tocar i l'ermita-refugi de Santa Magdalena també. 
Seguirem l'ample camí que mena a l'ermita fins a trobar molt aviat un pal indicador. 
Girarem a la dreta i començarem el fort descens per l'obaga de la muntanya (si som a la tardor, l'espectacle està garantit!) fins arribar al bonic indret de l'ermita de les Olletes. 
Anem seguint el camí i aviat trobarem un nou rètol on marca la separació dels camins a Sant Privat i a Joanetes. 
Seguirem el planer camí de la dreta. Tal com he dit, si som a la tardor, l'espectacle continua! 
D'aquesta manera anirem fent la volta a la muntanya fins que ens retrobarem amb el camí de pujada. 
HORARIS: 
de Joanetes al puig del Sol: 1h 05mn 
del puig del Sol al puig Cornelis: 1h (potser és excessiu, però plovia) 
del puig Cornelis a Sta. Magdalena: 10mn 
de sta. Magdalena a les Olletes: 25mn 
de les Olletes a Joanetes: 1h 15mn. 
TOTAL: 3h 55mn. 
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Joanetes, canal Ganxos Nous, puig Cornelis i tornada per Santa Magdalena del Mont i les Olletes - Joanetes, Catalunya (España)- GPS track










 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada