Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 11 de març del 2017

(Tavertet), Sant Miquel de Sorerols i Santa Cilia





 









Passejada per un dels cingles de les Guilleries que ens porta a indrets de gran bellesa. 
Per a situar-nos cal seguir la carretera de l'Esquirol a Tavertet; entre els km 4 i 5 d'aquesta via trobarem a mà dreta dos trencalls, primer veurem una pista asfaltada; hem de seguir la carretera i ja molt a prop del km 5 veurem que surt una pista sense asfaltar i amb un petit rètol que indica a Sant Miquel de Sorerols. Hem de seguir aquesta pista en perfecte estat i molt poc abans d'arribar al Mas de Sobiranes hem de començar a caminar. 
En aquest indret hi ha espai per a deixar el vehicle, i ja tenim uns magnífics miradors. 
Pocs metres més endavant arribem al Mas de Sobiranes amb la seva gran instal·lació de plaques solars.. 
El camí planeja i ens hem de fixar en el turó que tenim a la dreta on hi ha les minses restes del castell de Sobiranes. 
Seguim el planejant i ens trobem davant de l'ermita romànica de Sant Miquel de Sorerols. 
Un cartell amb un codi QR ens envia a: http://www.osonaturisme.cat/seccio/romanic on podem trobar informació sobre el romànic en aquesta zona. 
Deixem Sant Miquel de Sorerols i entrarem en la part més poc fresada de l'excursió, un sender ens deixa a sobre els espectaculars "barrets" que té el caire del cingle en l'indret de la Bora Fosca, és un indret singular. 
Reculem uns metres i un bon corriol ens deixa davant de la cova de la Bora Fosca, tacada amb una reixa. És curiós apropar-se a la reixa per notar la corrent d'aire calent que en surt. També ens podem perdre uns metres per tal de situar-nos exactament a sota els extraploms de la Bora Fosca. 
El camí surt a una pista que seguim fins el final, un corriol ens porta fins la part més perdedora de l'itinerari, car el corriol sembla desaparèixer en arribar just a una torrentera. Hem de travessar-la i veurem que em corriol, molt desdibuixat en aquest indret, segueix uns metres remuntant la torrentera per l'altre costat. D'aquesta manera entre el corriol i el track arribarem a un camí molt més marcat que ens porta fins l'indret de les ruïnes de l'ermita de Santa Cilia. 
Cal estar-s'hi estona en aquest indret espectacular, amb una vista impressionant del pantà de Sau. L'esplanada que hi ha al costat de l'ermita és un mirador natural de primer ordre. 
Retrocedirem uns metres per seguir per una pista que ens porta novament al Mas Sobiranes seguint un altiplà amb bones vistes continuades, i enllaçant amb l'itinerari d'anada a l'indret del castell de Sobiranes. 
HORARIS: 
del Mas Sobiranes al castell de Sobiranes: 20mn 
del castell a Sant Miquel de Sorerols: 10mn 
de l'ermita de Sant Miquel a la punta del cingles de Bora Fosca: 25mn 
de la Bora Fosca a l'ermita de Santa Cilia: 45mn 
de Santa Cilia a l'inici: 50mn 
TOTAL: 2h 30mn 
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta (Tavertet), Sant Miquel de Sorerols i Santa Cilia - Tavertet, Catalunya (España)- GPS track


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada