Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 28 de febrer del 2017

Pardines, Santa Magdalena de Puigsac, Taga i puig d'Estela
Ruta clàssica per a pujar al Taga des de Pardines.
A diferència de l'altre ruta clàssica al Taga per la solana des de Sant Martí d'Ogassa, aquesta des de Pardines transcorre íntegrament per l'obaga.
Per a situar-nos a l'inici de l'excursió hem d'anar de Ribes de Freser a Pardines, i abans d'arribar-hi hem d'agafar un trencall a la dreta que porta a Vilaró, a Santa Magdalena i a can Roca.
És una petita pista asfaltada fins a can Roca. A l'hivern cal anar amb precaució, doncs és obaga completament.
L'ermita de Santa Magdalena és molt bonica i està situada en un indret privilegiat, podem començar a caminar en aquest punt, però encara podem seguir una mica més, doncs del davant de can Roca surt una pista que es pot seguir uns metres més fins un petit aparcament habilitat per a deixar-hi els vehicles.
El camí és molt evident, ja que hem de seguir la pista gairebé tota l'estona fins arribar a l'indret de les Bases d'en Roca, on hi ha diversos abeuradors per el bestiar.
Aquí s'acaba la pista i segueix un camí molt evident que s'enfila vers un petit engorjat o embut.
A la sortida d'aquest curt engorjat el terreny s'obra i entrem a la gran capçalera del Taga.
Ara podem escollir com volem acabar d'arribar al cim. Anar-hi pel dret, lloms amunt; més suau anar a l'esquerra per apropar-nos a la portella d'Ogassa, o una solució intermèdia que consisteix en anar a buscar la carena a mig camí entre la Portella i el Taga.
Panoràmica fantàstica des del Bassegoda, Comanegra, Canigó, Montseny i Puigmal al Pedraforca.
Baixarem del cim fins a la portella d'Ogassa i seguirem carenejant; sortint de la Portella la pujada és una mica forta, però després és molt més suau.
Passarem pel bony del puig de Coma d'Olla, situat en mig d'uns rasos molt bonics i ens encaminarem decididament vers el puig d'Estela. La carena s'estreny, però el pas és molt fàcil.
Abans d'arribar al cim la carena es torna a eixamplar i al cim hi ha una fita monumental i una panoràmica de 360 graus extraordinària.
Tornarem per on hem vingut fins una mica abans d'arribar al puig de Coma d'Olla, doncs podem començar a perdre alçada en diagonal per tal d'ajuntar-nos amb el camí d'anada més o menys a l'indret de les bases d'en Roca sense necessitat per tant d'arribar a la portella d'Ogassa.
Evidentment aquesta ressenya també serveix per si només volem pujar al Taga.
HORARIS:
de l'aparcament al Taga: 1h 55mn
del Taga a la portella d'Ogassa: 15mn
de la portella al puig de Coma d'Olla: 30mn
del puig de Coma d'Olla al puig d'Estela: 25mn
del puig d'Estela a l'inici: 1h 15mn
TOTAL: 4h 20mn
.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada