Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 23 de febrer del 2017

Font Freda-Gallina Pelada-Creu de Ferro-Serrat Voltor-Llobateres














Excursió circular per la serra d'Ensija. En aquesta ocasió, degut a la neu, l'excursió comença una mica abans de l'aparcament de la font Freda, més concretament a l'aparcament de la zona de la Plata de Vila, així doncs és (entre anar i tornar) uns 30 minuts més llarga del seu horari normal des de la font Freda. També els horaris son una mica més llargs degut a la neu acumulada a les parts baixes de l'itinerari, al torrent de la font Freda i sobretot al torrent de les Llobateres, per al torrent de la font Freda anava amb grampons i al de les Llobateres amb raquetes; curiosament a les parts més altes de la serra d'Ensija no hi havia pràcticament neu. 
L'excursió (sense neu) no presenta cap dificultat, tret de la durada i del desnivell, potser si volem buscar-ni una mica, l'únic indret on cal posar una mica d'atenció és en la pujada final al Serrat Voltor. 
Al anar de punta a punta des del Cap de la Gallina Pelada fins al Serrat Voltor pel llom de la serra d'Ensija les vistes son extraordinàries durant tota l'estona, presidida en tot moment per la pared sud del Pedraforca. Però també la panoràmica va des de les muntanyes lleidatanes al Cadí, el Puigmal, tot el Pirineu Gironí fins els llunyans Montseny, Sant Llorenç del Munt i Montserrat. 
També passarem per refugi Delgado Úbeda, recentment reformat amb plaques solars i una taula de fusta a fora (la part lliure segueix sent patètica, la porta no té balda, el vent l'obra i quan plou o neva el vent empeny l'aigua o la neu a dins!). 
HORARIS: 
des de la Pleta de Vila a la font Freda: 15mn 
de la font Freda al refugi: 1h 35mn 
del refugi al cap de la Gallina Pelada: 25mn 
del cap de la Gallina Pelada al cap del Pla de les Toes: 40mn 
del cap del Pla de les Toes a la Creu de Ferro: 20mn 
de la Creu de Ferro al Serrat Voltor: 25mn 
del Serrat Voltor a l'aparcament: 1h 25mn 
TOTAL: 5h 05mn. 
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Font Freda-Gallina Pelada-Creu de Ferro-Serrat Voltor-Llobateres - Saldes, Catalunya (España)- GPS track









 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada