Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 25 de febrer del 2017

Gósol, ermita de Santa Margarida i Cap del Verd













Fàcil excursió per la serra del Verd, on assolirem el punt més alt amb el Cap del Verd, i baixarem al coll de Belitres per a remuntar fins el cim del Prat d'Aubes per a baixar després pel torrent Fosc. 
La serra fa honor al nom, grans prades i terreny suau amb magnifiques vistes ens acompanyaran durant tota la sortida. 
Començarem al petit aparcament que hi ha al costat mateix de l'ermita de Santa Margarida i començarem a caminar per un sender amb marques de GR, tot travessant varies vegades una pista. 
D'aquesta manera arribarem al coll de Mola, indret molt bonic i confluència de varies pistes. No en seguirem cap, doncs agafarem un sender paral·lel a una pista que retrobarem més amunt, la seguirem i així arribarem al coll de l'Ós, Aquí el paisatge canvia radicalment, doncs ens trobem abocats en una cinglera de desnivell considerable. Seguirem la pista i aviat tornarem a estar envoltats de prades i bosc. 
trobarem un tancat per a els cavalls de l'explotació de fusta i després arribarem al coll de pla de la Font. Indret de gran bellesa amb el Pedraforca al davant. 
A partir d'ací seguirem la carena que ens deixarà dalt del cap del Verd, vista fantàstica, caminem una mica més per a situar-nos al mirador sobre l'embasament de la Llosa del Cavall, Es veu tot: Montseny, Montcau, Montserrat, Pedraforca, Pedró dels Quatre Batlles, Rasos de Peguera, puig d'Estela, Gallina Pelada, Pedraforca, Comabona, Costa Cabirolera, etc....el Pirineu nevat al fons. 
Baixarem pels rasos fins el coll de Belitres i remuntarem per dins del bosc fins el cim del Prat d'Aubes, aquest cim no té tant bona vista doncs la tapen els arbres. 
Tornarem al coll de Belitres i baixarem pel torrent Fosc, l'únic indret en tota l'excursió que cal prestar-hi atenció. 
El llit del torrent és ple de pedres, però hi ha un sender, a estones més marcat que en d'altres, i unes escadusseres marques blaves que ens van guiant pels millors indrets. Durant bona part del descens van pel marge dret. 
Finalment arribarem a una pista, deixarem les marques blaves i seguirem la pista que ens portarà fins l'ermita del començament. 
Just abans d'arribar-hi agafarem un trencant a l'esquerra que mena a les "Quadres de santa Margarida" (casa reconstruïda) i immediatament després a la pròpia ermita. 
HORARIS: 
de l'ermita al coll de Mola: 35mn 
del coll de Mola al coll del Pla de la Font: 45mn 
del pla de la Font al Cap del Verd: 40mn 
del Cap del Verd al pic del Prat d'Aubes: 25mn 
del Prat d'Aubes a l'ermita: 1h 30mn 
TOTAL. 3h 55mn 
També podeu seguir aquesta excursió i veure el mapa i la gràfica:
Wikiloc - ruta Gósol sta. Margarida-cap del Verd - Gósol, Catalunya (España)- GPS track








 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada