Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 13 de febrer del 2017

Presó de Busa des de Sant Pere de Graudescales (Volta al cingle de Busa)


Sant Pere de Graudescales
 



















Excursió circular que, sortint de Sant Pere de Graudescales ens porta a fer la volta pels cingles de Busa, primer pel cingle que mira al N i després pel que mira al S, tant espectacular és un com l'altre. El N és més abrupte i caminem pel llom de la carena amb indrets com la punta de Sobre Roca (a la que s'accedeix per un pont format per una roca en un equilibri força curiós), el Serrat de la Llebre, el Cogul (el punt més alt) i per acabar a la punta de la Presó de Capolatell, (amb el pas pel pont penjant) i amb unes vistes espectaculars sobre el pantà de la Llosa del Cavall, Sant Llorenç de Morunys, els rasos de Peguera (amb el cogulló d'Estela i el roc d'Oró), la serra d'Ensija (amb la Gallina Pelada), el Pedraforca i una mica de la serra del Cadí, la serra del Verd (amb el cap del Verd), el port del Comte, Montserrat, la Mola de Sant Llorenç del Munt i molt lluny el Montsec, també tenim al davant el poc conegut, però alterós tossal de les Viudes. 
El retorn pel cingle que mira al S ens porta primer a l'ermita de Sant Cristòfol de Busa i després per una extraordinària passejada per l'altiplà del cingle. És una passejada que cal fer-la a poc a poc per poder gaudir de la caminada, és molt bonic aquest sector de l'excursió. Arribem al mirador de Bertolina amb una taula panoràmica i ens preparem per baixar del cingle per una canal boscosa i equipada primer amb un cable i després amb una escala vertical de 6 metres de longitud. Molt fàcil, però obviament cal anar amb precaució. 
Després el camí ens porta al trànquil racó de la font dels Reguerets amb un banc i tot. No podem acabar l'excursió sense apropar-nos a la balma del Xalet, indret dins de les visites del Memorial Democràtic, doncs allí s'amagaven els joves que no volien anar a fer de soldats a la Guerra Civil (hi ha un panell explicatiu), per arribar-hi també hi ha una corda que fa de passamà en un curt indret una mica vertical, però amb vegetació. 
Finalment arribem a nivell del riu d'Ora amb un seguit de salts i gorgs, també passem per la font de l'Aura i poc desprès arribem novament al majestuós indret on hi ha el monestir de Sant Pere de Grausdecales. 
HORARIS: 
de Sant Pere de Graudescales al Serrat de la Llebre: 2h 05mn 
del Serrat al Cogul: 25mn 
del Cogul a la presó del Capolatell: 35mn 
de la presó a Sant Cristòfol de Busa: 40mn 
de Sant Cristòfol al mirador de Bertolina: 30mn 
del mirador a la font dels Reguerets: 20mn 
de la font al Xalet de Busa: 20mn 
del Xalet a la font d'Aura: 35mn 
de la font a Sant Pere: 10mn 
TOTAL: 5h 40mn 
Per anar a Sant Pere de Graudescales ens hem de situar al poble de Navès que es troba a la carretera de Solsona a Berga. 
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Presó de Busa des de Sant Pere de Graudescales (Volta al cingle de Busa) - Capolat, Catalunya (España)- GPS track





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada