Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 13 de febrer del 2017

Santa Maria de Lillet - Xalet del Catllaràs - Roca de la Lluna - Roca de la Devesa Llosana (ó de la Moreneta) i Roca Forcada

Sant Miquel

Roca de la Devesa Llosana ó de la Moreneta

Roca de la Devesa Llosana ó de la Moreneta

Roca de la Devesa Llosana

Roca Forcada

Roca Forcada











Incursió a la serra del Catllaràs. 
En aquesta excursió podrem gaudir de molts dels al·licients que podem buscar a la muntanya, ja que gaudirem de paisatges de boscos i prats molt bonics, una ermita romànica rodona (la de Sant Miquel de Llillet), ruïnes d'un castell (la roca del Castell de Lillet), un xalet abandonat de primers del segle XX, obra original d'Antoni Gaudí (encara que molt modificat posteriorment), un cim amb un fantàstic mirador i taula panoràmica (la roca de la Lluna), un cim punxegut amb una grimpadeta (inclús hi ha dues grapes) per assolir-lo (roca de la Devesa Llosana ó de la Moreneta, o de la Mare de Déu, o del Joc), un pla molt bonic situat just al peu d'aquesta roca, de nom Joc de Pilota (indret on els miners jugaven a pilota) i finalment el plat fort de l'excursió amb la pujada a la roca Forcada, amb una impressionant paret que cau a pic sobre el fons de la vall. El nom de "Forcada" ve per la doble punta, que recorda l'enforcadura del Pedraforca. i tot amenitzat per les abundants restes del passat miner d'aquesta zona i per la gran panoràmica que gaudirem durant tota la caminada. 
L'excursió es desenvolupa per camins i pistes. Els camins estan molt ben senyalitzats, menys la baixada de la collada d'Arderiu fins a la pista, però de tota manera el camí és evident entre la fullaraca i les fites que hi ha. La part menys vistosa de l'excursió és la marxa per la pista esmentada que es fa una mica llarga; però els paratges que travessa son molt bonics i fan més amena aquesta part final de l'excursió. 
El track de l'excursió marca 15,5 kms, però del Joc de Pilota a la Roca de la Devesa Llosana i degut a la vegetació el GPS fa una sèrie de moviments estranys que deuen sumar uns 300 0 400 metres més aproximadament, és a dir la distancia recorreguda real deu ser d'uns 15 kms. Per cert en arribar al Joc de Pilota ens hem de fixar en una fita a la dreta que indica el començament del corriol que puja al cim. 
HORARIS: 
Del petit aparcament a Santa Maria de Lillet a Sant Miquel: 05mn 
de Sant Miquel a la Roca del Castell: 20mn 
de la Roca del Castell al Xalet del Catllaràs: 55mn 
del Xalet al mirador i roca de la Lluna: 15mn 
del mirador a la Roca de la Devesa Llosana:35mn 
del roc de la Moreneta a la roca Forcada: 1h 
de la roca Forcada a Santa Maria: 1h 20mn 
TOTAL: 4h 30mn 
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Sta. Maria de Lillet-Xalet-Roca de la Lluna- Roc de la Moreneta-Roca Forcada - La Pobla de Lillet, Catalunya (España)- GPS track

Xalet



Mirador de la Lluna




Roca de la Devesa Llosana








Roca Forcada


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada