Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 7 de febrer del 2017

Vilassar Dalt, roca de la Granota, cova d'en Pau, roca Llobatera, dolmen de la roca d'en Toni, rocs d'en Sardinyà i cova d'en Joan


  




 




Aquesta curta i fàcil excursió combina les magnífiques vistes sobre el litoral del Maresme amb un recorregut megalític amb la visita a varis indrets amb més de 4000 anys de historia. 
L'excursió pretenia també arribar fins el menhir de la Pedra del Diable, però a tots els camins entorn de can Buquet hi havia cartells de gossos perillosos i l'esmentat menhir va quedar per una altre ocasió. 
A part dels dolmens i coves, a la zona també hi ha grans pedres de formes diverses i on es practica el boulder. 
Ens hem de situar a la carretera que uneix Vilassar de Dalt amb Cabrils. Just al collet frontera amb els dos municipis surt el carrer de la Carena, primer asfaltat i després convertit en una ampla pista. 
El seguirem fins un petit collet, indret d'on surt una pista secundaria a la dreta. 
Hi ha espai per a deixar els vehicles. Comencem a caminar per aquesta pista secundaria per trobar immediatament un camí a l'esquerra que seguirem. Després d'una curta pujada hi ha un cartell que ens dirigeix a la roca de la Granota. 
Aquesta cova natural està situada en un indret amb unes vistes magnífiques. 
Seguim el camí per arribar a la cova d'en Pau, al seu costat hi ha una gran roca amb una corda on es practica el boulder. 
Seguim caminant i passem pel costat d'una barraca mig abandonada amb la particularitat de dos esvelts xiprers al davant. 
Seguim i passem per la zona dels rocs d'en Sardinyà, amb uns bonics amuntegaments de roques hi que havia estat una antiga pedrera. 
Ens apropen al dolmen de la roca d'en Toni, però abans ens desviarem a la dreta per a baixar fins la roca Llobatera que consisteix en una balma situada sota una gran roca. 
Tornarem sobre les nostres passes i arribarem al concorregut indret del dolmen de la Roca d'en Toni. Cruïlla de camins i pistes, un cercle molt ampli emmarca el dolmen. 
Del darrera surt un camí i immediatament trobem una necròpolis alt-medieval composta per set tombes amb unes vistes magnífiques. 
Si seguim per dins del bosc sense camí, arribarem al turó de Rumpons, on hi havia enterraments, però la vegetació ho tapa tot. 
Tornem a la roca d'en Toni i passem a frec novament dels rocs d'en Sardinyà per apropar-nos fins els singulars amuntegaments dels rocs de Can Buquet o els Recers i a la cova d'en Joan. Indrets on també es practica el boulder. 
Aquesta excursió es pot fer en unes dues hores, sense comptar les aturades.
També podeu seguir aquest itinerari a:
Wikiloc - ruta Vilassar Dalt, roca Granota, cova d'en Pau, roca Llobatera, dolmen roca d'en Toni, rocs Sardinyà i cova Joan - Cabrils, Catalunya (España)- GPS track











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada