Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 13 de febrer del 2017

Alpens, Puig Cornedor, Santa Margarida de Vinyoles i Sant Martí de Vinyoles

Santa Margarida de Vinyoles

Sant Martí de Vinyoles


 Excursió circular sortint del poble d'Alpens que ens transporta a paratges molt bonics i interessants. 
Només començar ja trobem l'oratori de Sant Antoni, després per un camí molt bonic arribem al mas Torrats i poc desprès a la singular Roca de Pena i per l'ombrívol racó de la font de Matamosses. 
A partir d'aquí el camí comença a pujar i seguint per dins del bosc arribem a la cruïlla de Puig-empí, seguim pujant per acabar planejant abans d'arribar al coll Tallat. 
Una anada i tornada a l'esquerra ens porta a dalt del puig Cornedor. Un pal i una estelada ens donen la benvinguda a aquest indret d'una panoràmica molt extensa, només tapada una mica al N pels arbres. 
Tornant al coll Tallat seguirem el camí que ens deixa a l'ermita de Santa Margarida de Vinyoles. Situada també un un indret molt bonic i molt visible des de molts indrets de la contrada. Racó que demana fer-hi una llarga aturada per poder quedar impregnats de la pau i tranquil·litat que emana l'indret. 
Deixem a contracor aquest indret i seguim baixant fins arribar al gran mas Portavella amb una gran torre i immediatament desprès a l'ermita de Sant Martí de Vinyoles, indret on hi ha habitades les dependències annexes a l'ermita. 
A partir d'ací seguirem una pista que ens portarà al mas Grau de l'Olla, habitat per un pastor. 
En aquest punt seguirem una pista que més endavant es transforma en un camí. Seguint-lo arribarem al mas Anfruns on retrobem una nova pista que només deixarem per emprendre una forta, però curta pujada que ens deixarà novament al costat de l'oratori de Sant Antoni. 
HORARIS: 
d'Alpens a la cruïlla de Puig-empí: 50mn 
de la cruïlla de Puig-empí al puig Cornador: 25mn 
del puig Cornedor a l'ermita de Santa Margarida de Vinyoles: 20mn 
de Santa Margarida a Sant Martí: 30mn 
de Sant Narcís a Alpens: 1h 25mn 
TOTAL: 3h 30mn 
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Alpens-Puig Cornedor-ermites de Vinyoles - Alpens, Catalunya (España)- GPS trackCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada