Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 18 de gener del 2017

Sant Joan les Fonts-ruta de les tres colades






           




Curta, fàcil i planera excursió que ens permet visitat tres antigues colades basàltiques de l'etapa d'activitat volcànica a la zona olotina.
Només cal tenir present que s'ha de travessar dues vegades la riera de Bianya i segons el cabdal d'aquesta riera no la podrem travessar.
A part de les colades basàltiques el camí és molt bonic i frondós, com per exemple la zona de la font de la Xervanda i el camí que ve a continuació.
La riera és creua per unes grans lloses.
Sortirem del davant de l'oficina d'Informació de Sant Joan, situada just al costat del pont medieval i ràpidament arribem al mirador del Boscarró sobre el salt d'aigua de la antiga paperera, seguim i arribem al que queda d'un antic poblat ibèric, seguim i arribem al mirador sobre el monestir romànic. Actualment no es pot arribar fins la punta del mirador, però tampoc el veuríem doncs els arbres han crescut i tapen pràcticament el monestir.
Reculem uns metres sobre les nostres passes i ens desviem a la dreta i passem per la base de la primera de les colades basàltiques. Seguim caminant i passem a tocar del mas la Planella, després hem d'agafar un corriol que baixa a tacar la riera on hi ha el bonic indret de la font de la Xervanda.
A partir de la font entrem en la fase més bonica de l'excursió, car el camí transcorre per una zona molt frondosa. Arribem a la segona colada basàltica, la que forma la cinglera de Font Freda, potser la més espectacular de les tres; seguidament arribem a la tercera.
A continuació el camí travessa la riera de Bianya per unes grans lloses, que poden quedar colgades si el cabdal de la riera és considerable; l'indret és molt bonic, amb gorgs i arbres. Després una curta marxa pel marge esquerra (segons el curs de l'aigua) de la riera la tornarem a travessar de la mateixa manera.
Ara el camí puja una mica per arribar a dalt del cingle, on trobem una estreta carretera asfaltada que recorre el cingle per la part de dalt i d'aquesta manera tornarem al punt d'inici de l'excursió
Aquesta bonica circumval·lació es pot fer en menys de dues hores aproximadament.

També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a
Wikiloc - ruta Sant Joan les Fonts-ruta de les tres colades - Sant Joan les Fonts, Catalunya (España)- GPS track



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada