Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 24 de gener del 2017

Font de Riudeboix, turons del Pou d'en Sala i dels Esqueis



















Interessant excursió a una zona poc freqüentada del Montseny, però amb unes vistes espectaculars, principalment el destacat turó del Pou d'en Sala, una veritable balconada sobre la plana de Vic i també de Sant Segimon ja que queda al davant mateix. També es pot seguir la carena que ens portaria al Matagalls passant pel turó dels Esqueis, nova talaia; pràcticament tot el recorregut té una gran panoràmica ja que la carena que seguim queda isolada i per tant oberta a tots els vessants. 
L'itinerari és una combinació de camins i pistes que comencem a la font de Riudeboix o de l'Aulet, situada a peu de la carretera, concretament al km 28,5, que uneix el Brull amb Palautordera, indret on també hi ha espai per aparcar. 
Hi ha la font i uns deu metres abans (si venim del Brull) un espai amb dos bancs de pedra; del darrera mateix de l'indret dels bancs surt un costerut corriol, senyalitzat amb marques vermelles que s'enfila de valent. 
Aquesta pujada dura poc, ja que aviat arribarem a un camí més ample i planer que seguirem i que ens porta al collet de Font Pomereta. 
En aquest punt hem de posar atenció doncs el corriol que baixa fins la font costa una mica de trobar entre els arbres. Una vegada trobat és molt evident. 
A l'indret de la font Pomereta ens trobem una pista que segueix el camí del Meridià Verd que seguirem una estona. 
Deixem aquesta pista en una cruïlla (indret al que tornarem) per seguir-ne una altre. 
Hem de posar atenció al track ja que hem deixar aquesta pista per tal de seguir un corriol que s'enfila per tal d'assolir la carena i amb ella la perspectiva sobre Sant Segimon. 
A la dreta queda el petit promontori del turó de les Dalles, on hi ha una fita i un petit pessebre; la senyera del turó del Pou d'en Sala ja és visible. 
Seguim el corriol que ens condueix al cim. És un cim isolat i destacat amb una panoràmica de 360 graus sense cap mena d'impediment. 
Les Alberes, el puig Neulós, Canigó, Costabona, Bastiments, Grà de Fajol, Puigmal, Cadí, una mica la paret del Pollegó Inferior, Ensija, Peguera, Verd, Montserrat, Sant Llorenç de Munt, Tagamanent, Matagalls .... 
Tornarem sobre les nostres passes fins la cruïlla esmentada anteriorment i seguirem la pista del Meridià Verd. 
Abans del collet de Sant Miquel hi ha a la nostra esquerra el turó de la Terma d'en Planes, també amb molt bona vista, amb Sant Segimon al davant mateix. 
Passat el collet de Sant Miquel seguim el camí del Meridià Verd que ens portaria fins a Collformic; passant primer pel turó dels Esqueis. Nou mirador excepcional. 
Deixem el camí a Collformic o al Matagalls i retrocedim fins la propera cruïlla que ens torna novament al collet de Font Pomereta on retrobem l'itinerari d'anada. 
HORARIS: 
de la font de Riudeboix a la font Pomereta: 35mn 
de la font Pomereta al turó del Pou d'en Sala: 55mn 
del turó del Pou d'en Sala al collet de Sant Miquel: 35mn 
del collet de Sant Miquel al turó dels Esqueis: 25mn 
del turó dels Esqueis a l'inici: 35mn 
TOTAL: 3h 05mn
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Font de Riudeboix, turons del Pou d'en Sala i dels Esqueis - El Brull, Catalunya (España)- GPS track















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada