Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 23 de gener del 2017

Balneari de Vallfogona-Albió-tossal de Suró-Suró







 

Excursió a cavall de la Segarra i la Conca de Barberà, que sense cap mena de dificultat ens portarà a recórrer durant uns 10 kms aquests paratges on el temps sembla aturar-se i on lluny de qualsevol brogit només es respira pau i serenor, caminar pausat absorbit per la sobrietat del paisatge, i en el cas de qui escriu aquesta ressenya transportat més de cinquanta-cinc anys endarrere quan passava els estius de finals dels anys 1950 i principis dels 1960 a la colònia Martí del balneari de Vallfogona de Riucorb. 
Sortirem de la mateixa Colònia Martí, just a les primeres cases arribant al balneari. Uns abandonats trapezis per a infants ens indiquen l'inici de l'itinerari. Reculem pocs metres per la carretera i trobem un cartell indicador que ens assenyala el camí que puja a Albió. 
Trajecte costerut, però curt i a mesura que anem pujant la panoràmica es va obrint sobre la vall del riu Corb. 
Arribats al poble d'Albió el travessarem de punta a punta pel carrer Major i ens aproparem a l'església parroquial de Sant Gil, situada als afores del poble. 
Un nou pal indicador ens assenyala el camí del poble de Suró. 
Després de passar pel costat d'unes granges de porcs el camí es bifurca. Anirem pel de l'esquerra (pista ampla) i tornarem pel de la dreta (camí); també podem fer-ho a la inversa o anar i tornar pel mateix, tan el de la dreta com el de l'esquerra. No hi ha cap pèrdua, tots porten al petit poble de Suró. 
Poc abans d'arribar a les cases de Suró ens hem de desviar a l'esquerra per pujar el petit turonet que amaga el vèrtex geodèsic del tossal de Suró. 
El cim resta mig amagat per la vegetació i la vista és nul·la, però poc abans d'arribar-hi si que hi ha molt bona vista amb la ciutat de Cervera destacada i voltada de petits pobles i d'extenses terrers de conreo de cereals. 
Acabarem d'arribar a les quatre cases de Suró, unes restaurades de segona residència, altres en ruïnes i una habitada. 
Per la tornada variarem una mica l'itinerari i seguirem un camí molt bonic per dins del bosc. 
Tant Suró com Albió estan enlairades respecte la vall i gaudeixen de molt bona vista. 
HORARIS: 
del balneari de Vallfogona a Albió: 20mn 
d'Albió al tossal de Suró: 45mn 
del tossal a Suró: 05mn 
de Suró al balneari: 1h 05mn 
TOTAL: 2h 15mn
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Balneari de Vallfogona-Albió-tossal de Suró-Suró - L'Ametlla de Segarra, Catalunya (España)- GPS track








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada