Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 21 de gener del 2017

Sant Joan, turons de l'Ós, Pedritxes, Moleta, St. Joan i les Foradades





 






  

Curta i fàcil excursió per la carena de les Pedritxes que ens porta per alguns dels diferents turons que la formen, com els de Sant Joan, Ós, Pedritxes i la Moleta i com a cloenda també passarem per l'indret de les Foradades de les Pedritxes, indret molt bonic, on l'erosió ha excavat unes coves al peu de la cinglera; i tornarem per un corriol paral·lel a la carena amb molt bona vista de la ciutat de Terrassa.
L'itinerari comença a l'ampli aparcament del cementiri de Matadepera, al costat de l'església de Sant Joan, seguim el camí i en pocs metres arribem a la font de can Roure i darrera de la font surt el corriol que s'enfila fins el proper collet de Sant Joan.
Per aquest collet hi passarem tres vegades. A la pujada, una segona per anar i tornar del turó de Sant Joan i la tercera en tornar de les Foradades.
A l'esquerra queda la curta pujada al turó de Sant Joan; el podem pujar a l'anada o a la tornada; l'itinerari descrit hi puja a la tornada, però és indistint.
Aquest turó és el que té més semblança amb un cim i a més té una gran panoràmica sobre Terrassa i sobre Sant Llorenç del Munt.
Situats novament al collet de Sant Joan girem a la dreta i seguim el corriol que segueix pel capdamunt de la carena fins arribar al poc definit turó de l'Ós; una curta baixada en deixa al collet d'aquest mateix nom; seguim carenejant, ara a estones el terreny es torna una mica trencat, a les zones lliures de vegetació podrem gaudir d'extenses i boniques panoràmiques.
El turó de les Pedritxes també és poc definit i allargassat, amb bones vistes ara per un vessant, ara per l'altre.
Seguim el camí i en poca estona arribem al turó de la Moleta, amb molt bona vista sobre la Mola, la roca del Corb i el turó dels Caus Cremats.
De la Moleta baixem al collet de les Foradades, indret on hi ha dos dipòsits i un cartell on indica les zones on l'escalada és permesa.
Del collet seguim un corriol que segueix la carena pel vessant esquerra; tot d'una sembla que el camí s'acabi en abocar-se al caire d'un single. Estem just a sobre les Foradades. Una mica a la dreta veurem el corriol que supera aquesta curta cinglera sense cap mena de dificultat i ens deixa a l'indret de les Foradades.
Gaudirem d'aquest indret singular, entrant i caminant per les coves i seguirem el corriol per anar veien totes les curioses formes que la Natura ha esculpit en aquest indret.
Seguirem el corriol que ens deixa novament al collet de les Foradades.
Durant uns metres seguirem una pista fins arribar a una cruïlla de camins. La pista segueix, però a la nostra esquerra surten dos corriols, un ens portaria novament al turó de les Pedritxes i l'altre va resseguint la carena uns metres més baix
Anirem per aquest darrer corriol, caminant paral·lelament al camí d'anada i amb gran panoràmica de Terrassa, que sembla que puguem tocar amb la ma.
Aquest corriol ens deixa novament al collet de Sant Joan.
Pujarem al turó de Sant Joan, si no ho hem fet a l'anada i tornarem al punt inicial.
HORARIS:
de Sant Joan al collet de Sant Joan: 10mn
del collet al turó de l'Ós: 10mn
del turó de l'Ós al coll de l'Ós: 05mn
del coll de l'Ós al turó de les Pedritxes: 20mn
de les Pedritxes a la Moleta: 10mn
de la Moleta a les Foradades: 10mn
de les Foradades al turó de Sant Joan: 45mn
del turó a l'inici: 10mn
TOTAL: 2h
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Sant Joan, turons de l'Ós, Pedritxes, Moleta, St. Joan i les Foradades - Matadepera, Catalunya (España)- GPS track













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada