Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 12 de gener del 2017

Puig de la Gavarra-castell del Bac-ermita de Fau 

Costoja i el Canigó

                        Sant Cristófol                                                        el Canigó

                                          pic de Bassegoda                                         puig de la Gavarra

                                                             cadenes per a pujar al Castell del Bac


                                                              Mare de Déu de la Fau

                                 pantà de Boadella                                        teix monumental

Excursió molt bonica a aquest indret a cavall de l'alta Garrotxa i l'alt Empordà.
Per a situar-nos hem de seguir la carretera de Maçanet de Cabrenys a Costoja i poc abans d'arribar a la frontera hi ha una pista que porta a la Gavarra; a la mateixa carretera hi ha lloc per aparcar o també es pot seguir seguir la pista 100 metres i deixar el cotxe al collet dels Horts, que és on comença l'itinerari.
Itinerari que transcorre per uns indrets molts bonics amb unes vistes panoràmiques constants.
Primer ens trobem amb les ruïnes de l'ermita de Sant Cristòfol dels Horts i poc desprès amb les del mas dels Horts. Un corriol per dins del bosc ens porta més endavant al collet i ruïnes de la Fillola.
A partir d'aquí comença una forta pujada per assolir el fil de la carena; una vegada assolit una planera caminada ens deixa al vèrtex geodèsic del puig de la Gavarra.
Seguim per la carena i veiem davant nostre l'alterós cim del castell del Bac de Grillera i al final de la carena ja treu el nas el santuari de la Mare de Déu de Fau.
A mesura que ens apropem al castell la carena es va estrenyent i primer ens trobem amb un pas amb una cadena que serveix d'ajuda i poc després arribem al peu del cim del castell on hi ha una nova cadena per a superar el tram vertical que ens deixa dalt del castell.
El Castell del Bac de Grillera té molt bona vista tant del Canigó, Comanegra, Bessagoda, Neulós, badia de Roses, el Montgrí, ...
Seguim carenejant, (el descens del castell per l'altre costat no té cap dificultat), passem per una mena d'escletxa on sembla que la muntanya es vagi partint en dos, cal mirar on es posa els peus doncs hi ha llocs que és una mica profund (es pot esquivar passant per fora de l'escletxa) i arribem al santuari de la Mare de Déu de Fau.
Nou mirador privilegiat, a la panoràmica anterior s'ha d'afagir la vista del pantà de Boadella. L'ermita està en procés de reconstrucció, així com una part de l'edifici annexa.
Desfem una mica de camí fins una cruïlla que seguim a la dreta fins enllaçar amb una pista.
En aquest indret hi ha sacs de sorra i rajoles i un cartell que ens convida a pujar fins l'ermita les rajoles per a contribuir en la seva reconstrucció (que sembla aturada); recorda el procediment de Sant Aniol d'Aguja.
Seguim la pista i aviat trobem un teix monumental i més endavant la font del Bac i una alzina també monumental; passem pel costat del mas de la Gavarra (amb unes obres importants) i poc abans d'arribar novament al collet dels Horts en unim al camí de la Retirada.
HORARIS:
del collet dels Horts a Sant Cristòfol: 10mn
de Sant Cristòfol a la Fillola: 30mn
de la Fillola al puig de la Gavarra: 40mn
del puig al Castell del Bac: 15mn
del castell a la Mare de Déu de Fau: 25mn
de la Mare de Déu de Fau a la font del Bac: 15mn
de la font al collet dels Horts: 30mn
TOTAL: 2h 45mn
També podeu seguir aquesta excursií i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Puig de la Gavarra-castell del Bac-ermita de Fau - els Horts, Catalunya (España)- GPS track
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada