Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 5 d’abril del 2017

Pont de la Molinassa (Vallferrera), refugi de Baborte i carena del pic de Baborte al Tres Pics







 
 

 

 
 






 

El refugi de Baborte està instal·lat en un indret molt bonic i a la vegada permet la connexió amb la Vallferrera tan si hi pugem per la vall de Baborte com si hi accedim per la vall de Sotllo tot passant pel coll de Babortre, així com també es comunica amb la vall de Cardós pel coll de Sallente, planell de Sant Pau i pla de Boavi. 
També cal dir que si hi accedim per la vall de Baborte tenim dos punts per iniciar el recorregut, un és per la Molinassa i l'altre per la Farga. La Molinassa està a tocar del final de la pista de la Vallferrera i la Farga a un terç aproximadament d'aquesta pista. Tots dos itineraris s'uneixen a la l'indret de la cabana de Bacero, el primer és més curt que el segon, però aquest és molt més bonic i passa per les bordes de la Rebuira situades en unes extenses prades. Aquest camí també mereix ser recorregut en homenatge a les dones d'Areu que durant la temporada de la "sega" portaven cada dia el menjar als homes que hi havia a la Rebuira (d'Àreu a la Rebuira son aproximadament entre dues hores i mitja a tres hores .... d'anada!). 
Així doncs el refugi de Baborte és bàsicament un indret de cruïlla de camins i de pas i per pujar al pic de Baborte. 
Aquesta excursió ens permet conèixer una mica millor el cercle on hi ha instal·lat el refugi. 
L'itinerari de pujada a l'esmentat cim està molt ben senyalitzat fins el coll de Baborte i després fins el cim el camí està fressat i també senyalitzat amb fites. 
Però a dalt del cim s'acaben les marques i les fites i els camins i els corriols. La carena que mena fins el coll de Sallente és força llarga amb diferents bonys que cal anar superant, alguns d'aparença respectable, però que pel costat de Boavi sempre hi ha al pas fàcil per a superar-los; també ens permet veure la gran conca lacustre de Baborte des de diferents angles; també veurem els estanys Fondo, Sotllo i els de la coma de Sotllo, però encara hi ha més estanys per contemplar, un d'ells és l'estany de Canedo, situat en un des indrets més amagats d'aquestes valls; també podrem gaudir dels estanys de Certascan, Punturri, Romedo de Baix, Romedo de Dalt, Senó, Colatx, Naorte, Closell, Becero i dalt dels Tres Pics se'ns afegiran els estanys de la Llagona. 
Obviament també gaudirem d'una perspectiva més amplia de la Pica d'Estats. Posats a filar prim, si arribem aviat al pic de Baborte veurem brillar un puntet blanc que ens assenyala la situació del refugi de Baiau. 
L'itinerari vist del refugi estant pot semblar que hi ha pasos complicats a la carena, però seguin el track no n'hi ha cap de pas compromès. 
HORARIS: 
de l'aparcament de la Farga a les bordes de la Rebuira: 50mn 
de la Rebuira a la cabana de Bacello: 35mn 
de la cabana al refugi de Baborte: 1h 15mn 
del refugi al coll de Baborte: 45mn 
del coll al pic de Baborte: 1h 05mn 
del pic de Baborte al coll de Sallente: 1h 20mn 
del coll de Sallente al pic de Tres Pics: 25mn 
del cim al refugi: 30mn 
del refugi a la cabana de Bacello: 50mn 
de la cabana a la Farga: 1h 15mn 
TOTAL: 8h 50mn 
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Del pic de Baborte al pic de Tres Pics - Areo, Catalunya (España)- GPS track



 














 

 


 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada