Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 28 de desembre del 2017

Sant Feliu de Guíxols, puig Romaguer, 317 metres i puig Gros, 325 metres.Curta i fàcil caminada circular per sobre Sant Feliu de Guíxols, amb unes impressionants vistes de la Costa Brava i de gairebé tot el Pirineu Gironí. 
A més de visitar dos turons, el puig Romaguer de 317 metres i el puig Gros de 325 metres, caminarem força estona per l'antic camí romà tot passejant pel massís de l'Ardenya. 
Per a situar-nos a l'inici de l'excursió ens situarem a Sant Feliu de Guíxols i allí seguirem la carretera a Tossa de Mar fins a situar-nos en un petit collet anomenat Quatre Camins. 
Hi ha diversos indrets per a deixar el vehicle. Inicialment seguirem una pista que surt a la dreta per a deixar-la immediatament després per a seguir un bonic camí, conegut com a Camí del Barranc. 
Poc després passem a tocar d'una antiga pedrera, que de mica en mica en va esllavissant i ja toca el camí, raó per la que el traçat en aquest punt es desplaça uns metres més amunt. 
Seguim planejant pel camí i arribem al collet de Portes, una important cruïlla de camins, on a la dreta hi ha el Parc Aventura. 
Travessem la carretera-pista a l'esmentat Parc i arribem a una nova cruïlla. 
Per aquesta cruïlla també hi arribarem a la tornada. Ara seguim el camí de la dreta que comença a pujar lleugerament. 
Més endavant arribarem a una nova cruïlla senyalitzada i girarem a l'esquerra. En pocs minuts arribem al pla de Ses Mòdegues. Nova cruïlla d'anada i tornada. Ara seguirem a la dreta. 
Poc després ens trobem ja l'empedrat del camí Romà pel que seguirem. 
Més amunt en una roca al mateix camí hi ha un petit gravat en una roca consistent en tres osques una mica profundes. 
El camí va guanyant alçada i així arribem al collet de la Mare de Déu. Nova important cruïlla de camins. Aquí farem una anada i tornada al puig Romaguer. 
Per anar-hi tenim dues opcions; una consisteix en sortir per un corriol des del mateix coll i l'altre en seguir uns metres més el camí i pujar-hi també per un corriol, potser una mica més marcat. 
Anirem pel primer i tornarem pel segon. Aquest corriol que surt del mateix coll (hi ha un rètol que indica "mirador de l'Àliga) és una mica desdibuixat i primer pugem a un petit promontori per a baixar uns metres per l'altre costat i seguidament enfilar-nos, tot seguint unes fites i les traces del corriol fins arribar al puig Romaguer. Indret on la carena queda tallada abruptament i el cim consisteix en una allargassada filera de blocs. 
Abans hi havia dues taules panoràmiques de les que (i de moment) només queden els pilars; de les taules ni rastre. 
Contemplem el gran panorama del que estem gaudint, tal com diu la sardana "L'Empordà": "Entre el mar i la muntanya": Sant Feliu i Palamós per un costat i el Canigó (completament nevat) per l'altre és un bellísim contrast. 
Sortirem del puig per on hem vingut, però abans de tornar a pujar al promontori esmentat, girarem a la dreta i seguirem un corriol que baixa directament a trobar l'ample camí que ens retorna novament al collet de la Mare de Déu. 
Ara seguirem un corriol, amb marques blaves, que s'enfila directament al proper puig Gros, una mica més alt que l'anterior i també amb una gran vista panoràmica, només trencada per la gran quantitat d'antenes que hi ha, i que a la vegada facin fàcilment identificable aquest cim. 
Malgrat les antenes, estem a 325 metres d'alçada i pràcticament a primera fila davant el mar. La immensitat d'aigua que abastem és impressionant. Ara Sant Feliu de Guíxols queda a tocar a sota els nostres peus. 
Deixem aquesta talaia i seguim els primers metres de la pista que porta a les antenes per deixar-la als pocs metres per a seguir un corriol a l'esquerra. 
Si no volem seguir aquest corriol, podem seguir la pista que igualment arribarem al mateix lloc. 
El corriol baixa literalment en línia recta, tot seguint el traçat d'una línia elèctrica. A vegades sembla que desapareix, però hi és tota l'estona i per un terreny obert, és a dir la vista és extraordinària. 
No és gaire llarg i aviat desemboquem en l'antic camí Romà de la Costa, amb molts trams molt ben empedrats. 
Seguirem el camí que va perdent alçada. A l'esquerra i entre els arbres s'entreveu una gran roca. Una mica més avall i després de dues giragonses del camí, també a l'esquerra i darrera uns arbres hi ha una corda que ajuda a pujar per una llastra de roca de no gaire pendent que porta al peu de l'esmentada roca; a la que es pot pujar sense gaires dificultats pel costat. 
Dalt, sense antenes i sense cables la vista de la costa deu ser extraordinària. En el traçat d'avui, aquesta pujada ha quedat aplaçada per una altre ocasió. 
Seguim el camí i arribem novament al pla de Ses Mòdegues. 
Ara per no tornar pel camí d'anada agafarem un camí que segueix a la dreta i que igualment ens torna a deixar al collet de Portes. 
Ara si que seguirem definitivament el camí d'anada fins arribar a l'inici de la caminada. 
HORARIS: 
de l'aparcament al pla de Ses Mòdegues: 20mn 
del pla de Ses Mòdegues al puig Romaguer: 30mn 
del puig Romaguer al puig Gros: 10mn 
del puig Gros a l'inici: 30mn 
TOTAL: 1h 30mn
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Sant Feliu de Guíxols, puig Romaguer i puig Gros - Puntabrava, Catalunya (España)- GPS track


 

 

   


 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada