Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 29 de novembre del 2020

Badalona (Can Ruti), coll de la Malesa, turó de la Coscollada i turó d'en Seriol.


Badalona (Can Ruti), coll de la Malesa, turó de la Coscollada i turó d'en Seriol.




















Curta excursió familiar, per la Serralada de Marina, sortint de l'aparcament lliure de Can Ruti; aparcament on només es pot trobar lloc els dies festius, o els laborables abans de les vuit del matí; després és pràcticament impossible trobar-hi espai per aparcar; que per altre banda, potser hi ha gent que el necessita més que nosaltres.

Aquesta passejada ens portarà fins al capdamunt de la carena, pujant-hi per un costat i baixant per l’altre; d’aquesta manera sortirem al coll de la Malesa i després pujarem fins el puig de la Coscollada i en plena baixada traurem el nas al turó d’en Seriol.
És una curta excursió familiar, però amb unes vistes impressionants de la costa del Barcelonès, de Badalona, de Barcelona, del mar i el Montseny. El bosc s’ha recuperat força i el paisatge amb el grans pins mediterranis és molt bonic; també anirem veiem els marges que encara queden i els bancals dels antics camps de vinyes.

Sortim de l'aparcament i inicialment seguim el camí de la font de l’Amigó; camí que deixem quan aquest comença a seguir la riera pocs metres després de l’aparcament.
Nosaltres girarem a l’esquerra i ens enfilarem pel corriol que comença a guanyar alçada, deixant també a l’esquerra el camí que ens portaria a la carretera de la Vallençana (BV-5011).
És un camí molt bonic que va pujant en mig d’antigues feixes, ocupades actualment per pinedes. És o menys anem seguint el llom d’una carena amb vistes als dos costats.
Aquesta pujada s’acaba en arribar al coll de la Malesa.
Important nus de pistes i camins. Indret on enllacem amb el transitat camí de la Carrerada que ve del mateix coll de la Vallensana.
Deixem a l’esquerra el camí al poblat ibèric de les Maleses i a la dreta el camí que baixa a la font de l’Amigó, i seguim l’esmentat camí de la Carrerada que ens porta al capdamunt de la Serralada de Marina.
Des d’aquí farem una curta anada i tornada al turó de la Coscollada tot seguint la pista carenera.
Al puig o turó de la Coscollada hi ha una torre de vigilància i també és punt de trobada de pocs excursionistes i ciclistes, i és un gran mirador, ja que estem a 463 metres sobre el nivell del mar ... mar que tenim a pocs quilòmetres de distància.
On hi ha la torre i la munió de gent, no és en realitat el punt més alt; aquest està uns metres abans, i pràcticament ni es veu, ja que la vegetació el cobreix completament; una pedra de separació de termes ens assenyala aquest punt.
Tornem a la cruïlla anterior i ara seguirem una estona la pista, que per dalt la carena ens portaria a la Conreria.
No la seguirem gaire estona perquè en arribar a un revolt, on a vegades hi ha un gran bassal d’aigua a la dreta de la pista, hem de girar a la dreta per a seguir un dissimulat i solitari camí que empren una forta davallada inicial.
Aquesta forta baixada s’acaba en arribar a un camí tranversal, que seguirem per l’esquerra.
Camí també molt bonic, que planeja una estona, tot revoltant l’impenetrable i embardissat turó de la Nadala. Turó al que pràcticament farem una volta de 360 graus.
Revoltat el turó, deixem el camí per a seguir-ne un altre per la dreta que torna a baixar, passant per les antigues vinyes dels Níssios; indret on actualment hi ha pins en lloc de vinyes.
Aquest bonic camí ens deixa al petit collet que hi abans del turó d’en Seriol.
Turó al que farem una ràpida anada i tornada, ja que és un gran mirador, amb tot el complex hospitalari de Can Ruti a sota mateix.
Tornem al collet. Ara només ens caldria seguir la pista de la dreta per a tornar a l’aparcament; però del mateix collet surt per l’esquerra (venint del turó d’en Seriol) un camí que també ens porta al mateix lloc, però que, encara que curt, és molt més bonic que caminar per la pista.
Com a anècdota entranyable d’aquesta excursió, en aquest camí vàrem trobar dos nois d’uns 10 anys aproximadament, que amb uns adults que els acompanyaven varen lligar un globus molt vistosos en uns arbusts, i hi varen deixar un cartell demanant per favor que ningú els treies, perquè tenien a la seva mare des de feia tres setmanes ingressada a l’hospital i des de l’habitació podia veure el globus.

HORARIS:
De l’aparcament al coll de la Malesa: 40mn
Del coll de la Malesa al turó de la Coscollada: 15mn
Del turó de la Coscollada al turó d’en Seriol: 50mn
Del turó d’en Seriol a l’aparcament: 10mn
TOTAL: 1h 55mn.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada