Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 11 de juny del 2019

Glorieta de Montesclado, Farrera, Alendo, Mallolís i Montesclado












 


Caminada per la coma de Burg que ens porta a indrets una mica apartats de les rutes més transitades de la zona. 
El recorregut ens transporta a l'ermita de la Mare de Déu de la Serra, seguidament al poble de Farrera, al petit nucli d'Alendo amb la seva ermita de Santa Eulàlia i a continuació fins el llogarret de Manllolís i la seva església de Sant Martí i finalment passarem per Montesclado i d'allí a l'inici del recorregut a la Glorieta de Montesclado. 

Per a començar l'excursió ens hem de situar al municipi de Tírvia i d'allí seguir la carretera a Burg i Farrera, poc després de sortir de Tírvia agafarem el trencall a la dreta que mena a Montesclado. En aquesta carretera trobem la Glorieta de Montesclado, a uns dos-cents metres després la carretera travessa el barranc de Manllolís i allí hi ha un lloc per aparcar. 
Comencem a caminar i just al costat del pont de la carretera hi ha un camí i un cartell informatiu. 
Seguim aquest camí que puja pel marge esquerra del barranc (la nostra dreta), més que camí és una pista. Uns metres més amunt travessem de nou el torrent. 
Aquí hem d'estar atents al traçat i a les marques de pintura groga, ja que hem d'abandonar la pista per tal de seguir un camí que surt a l'esquerra. 
Aquest camí comença fem una lleugera baixada; però aviat comença a pujar. 
És l'antic camí que puja de la Glorieta a Farrera. Un camí molt ben marcat, que surt del bosc i guanya el fort desnivell en boniques i seguides llaçades. 
Com que hem sortit del bosc, el terreny és molt obert i la vista canvia pràcticament a cada llaçada, ja que va guanyant alçada per un llom a cavall de dues torrenteres. 
A estones veiem Burg, d'altres Tírvia i d'altres Alendo. És una caminada molt agradable, tot i la pujada. 
Finalment sortim al davant de l'ermita de la Mare de Déu de la Serra o de Santa Maria de la Serra. 
La Mare de Déu de la Serra és una ermita romànica que pertany al poble de Farrera. 
Està situada a 600 metres d'alçada i protegida com a Bé Cultural d'Interès Local, i 
fou restaurada el 2017, evitant-ne el seu ensorrament. Està situada al capdamunt de la carena, en un indret molt isolat i amb una gran panoràmica. 
Gaudim una bona estona de l'indret, i seguim carenejant i en pocs minuts arribem al poble de Farrera. 
Podem passejar una mica pel poble, principalment per a visitar l'església de Sant Roc amb el seu característic campanar amb la carretera que el travessa. 
Sortirem del poble, seguint l'esmentada carretera que ens portarà fins a Alendo, petit nucli on s'acaba la carretera. 
En Arribar a Alendo girarem a la dreta i seguirem per un curt corriol que ens porta fins l'església de Santa Eulàlia, situada a l'extrem de la carena; indret molt bonic i amb molt bona vista. 
Visitat l'indret, tornem a Alendo i davant la font hi ha un cartell que ens indica el camí a Mallolís, senyalitzat amb marques grogues. 
Seguim gaudint del paisatge i de l'ambient. 
El camí fa una forta davallada fins a creuar el barranc de Mallolís (el mateix que també hem travessat tot just començar a caminar) i tot seguit empren una suau pujada que ens deixa a Manllolís. Un petit nucli de cases disperses i on visitarem l'església de Sant de Sant Martí. 
Església i indret una mica abandonats i/o poc cuidats, on per entrar-hi has d'obrir-te camí entre la vegetació i les ortigues. Conserva la campana, el seu to, molt fi, perdura força estona. 
A partir d'aquí podríem dir que l'excursió s'ha acabat, ja que seguirem la carretera fins a Montesclado i des d'allí seguirem fins a la Glorieta, on tenim el vehicle. 
Haig de fer constar la curiositat que tot i que Alendo i Mallolís estan molt a prop; la carretera que porta a Alendo surt de Farrera i la que porta a Mallolís surt de Montesclado. 

HORARIS: 
de la Glorieta a Santa Maria de la Serra: 50mn 
de Santa Maria a Farrera: 15mn 
de Farrera a Alendo i ermita de Santa Eulàlia: 25mn 
d'Alendo a Mallolís: 35mn 
de Mallolís a Montesclado: 30mn 
de Montesclado a la Glorieta: 20mn 
TOTAL: 3h

També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Glorieta de Montesclado, Farrera, Alendo, Mallolís i Montesclado - Glorieta de Montescladó, Catalunya (España)- GPS track








 

 


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada