Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 15 de desembre del 2018

Girona, font del Ferro (vall de Sant Daniel), castell i puig de Sant Miquel




   


 




Bonica mini-matinal al castell de Sant Miquel de Girona. Un atractiu aperitiu d'una estada a la capital del Gironès. 
El castell dalt del turó del mateix nom, a 395 metres d'alçada està a cavall de Girona i de Celrà; la part que es conserva dreta, principalment la torra, està recuperada i hi ha una escala que permet arribar a dalt, on hi ha una vista espectacular de tota la zona, on destaca el poble de Celrà situat pràcticament als peus, així com de Girona i la seva catedral que sobresurt per damunt de tot; també podem gaudir d'una magnifica vista sobre les illes Medes i el Montgrí, darrere d'ell també es veu la serra de Cap de Creus i la badia de Roses, per l'altre banda tenim el Montseny; tot el Gironès i l'Empordà; també es deu veure (la barrufa del torb no ho permetia) el Canigó i tot el Pirineu gironí. 
En fi una bonica i curta matinal per a gaudir-ne. 
Començarem a caminar a l'aparcament de la font del Ferro a la vall de Sant Daniel; aproximació que ja ens farà gaudir d'aquesta bonica vall, passant pel costat del monestir. La font queda apartada uns quatre minuts de l'aparcament. 
Poca explicació es pot fer de la pujada al castell per un camí perfectament marcat. 
Sortirem de l'aparcament seguint la pista; passarem pel pont d'en Miralles. 
Després del pont deixarem la pista per a seguir un camí a la dreta, que ve a ser una drecera, ja que novament sortim a la pista per a passar per sota la carretera N-II, després ens trobem amb el monument de "Girona Llinda d'Europa" obra de Bonaventura Ansón, (hi ha "art" per tots els gustos). 
Seguim la pista que ens porta al mas de Can Lliure, amb una gran vista sobre Girona. 
Poc després tornem a deixar la pista per a seguir un camí a la dreta, que torna a ser una drecera, ens trobem novament amb la pista que simplement creuem. 
Aquesta intersecció amb la pista és un punt d'anada i tornada, ja que a la tornada arribarem novament a aquesta cruïlla. 
De pujada seguim recta pel camí i retrobem novament una pista davant les ruïnes de Can Mistaire. 
Seguim amunt, ara amb poca pujada, fins una sèrie de cruïlles que ens deixem a la font Martina; aigua si que n'hi ha, però en un basal. Reculem una mica i seguim pujant i arribem a les ruïnes de Can Micaló, avant-sala del final de la pujada i arribada al puig i castell de Sant Miquel. 
Uns metres abans d'arribar-hi hi ha una àrea de descans amb taules i bancs de fusta, un indret amb molt bona vista. 
Fem una llarga aturada per a gaudir del castell i de la seva panoràmica i tornem a l'àrea de descans, que ara travessarem per a enllaçar amb un camí que surt de la part final d'aquesta àrea. 
És un camí molt bonic i que fa una forta baixada. Si seguim el camí arribaríem a la pista, però encara fem una mica més de drecera i deixem el camí per a seguir un corriol a la dreta, que si ja baixavem fort, ara encara hi baixarem més. 
Aquesta forta baixada és curta i finalment arribem a la pista, que seguim fins a retrobar el camí de pujada, passant abans per la font del Mistaire, que tampoc raja. 
HORARIS: 
de la font del Ferro a la font Martina: 40mn 
de la font Martina al puig i castell de Sant Miquel: 10mn 
del castell de Sant Miquel novament a la font del Ferro: 40mn 
TOTAL: 1h 30mn

També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Girona, font del Ferro (vall de Sant Daniel), castell i puig de Sant Miquel - Sant Daniel, Catalunya (España)- GPS track





 





 


 
 

 

 

 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada