Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 2 de desembre del 2017

Sant Vicenç de Castellet, puig Soler i Sant Pere de Vallhonesta




 
 






Interessant circumval·lació per l'extrem occidental del parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac que ens porta dalt del puig Soler Petit i del puig Soler i que acabarem passant per la bonica ermita de Sant Pere de Vallhonesta. 
En condicions meteorològiques normals aquesta excursió es pot allargar fins l'altre ermita de Vallhonesta, Sant Jaume, per a baixar a continuació a la de Sant Pere; però de tota manera la sortida que comenta aquesta descripció és molt bonica i recomanable per a qui no vulgui fer una excursió massa llarga. 
Si fa bon temps dalt de la carena dels puig Soler la panoràmica deu ser impressionant sobre el massís de Montserrat, ja que entre totes dues no hi ha cap mena d'entrebanc orogràfic. Tot i el mal temps es distingia el Paller de Tot l'Any, per tant és fàcil deduir que també es deuen veure altres bonys del parc de l'Obac. També es veu gran part del recorregut del riu Llobregat i del poble de Sant Vicenç de Castellet. 
Durant la primera part de la caminada abans del puig Soler Petit es veuen les ruïnes de l'antic hostal de Sant Jaume de Vallhonesta. 
L'excursió no presenta cap dificultat, tret d'un petit graó que hi ha a la sortida del puig Soler, indret on hi ha una corda per ajudar. Al escriure corda i graó podem associar-ho a dificultat, però res més lluny de la realitat; és un pas d'un metre d'alçada i que es pot fer tranquil·lament sense corda. 
Si a pesar de la facilitat no es vol fer aquest pas, només hem de retrocedir uns metres per on hem vingut fins a trobar un camí que revolta el cim per la dreta. 
L'itinerari comença al final del carrer poeta Maragall del poble de Sant Vicenç de Castellet, indret on hi ha l'escola municipal i un gran aparcament. 
Comencem a caminar seguint la pista asfaltada que enllaça amb el carrer, pot després esdevé de terra i que ens porta a un pont per sobre l'autopista. 
A l'altre costat del pont seguim la pista a l'esquerra i una metres més endavant hi ha una cruïlla molt ben senyalitzada on arrenca un camí a l'esquerra, que seguirem. 
Aquest camí està molt ben arranjat i senyalitzat i va pujant. 
Sortim darrera can Noguera, revoltem el mas i sortim a la pista, que seguirem uns 50 metres, ens trobem en un petit collet i cruïlla de camins. Seguim a la dreta, passant per davant de can Miqueló. 
Estem seguint el camí a Sant Pere de Vallhonesta, però hem de posar atenció al track i a una fita que trobarem a la dreta doncs d'aquest punt arrenca una drecera que ens porta ja al capdamunt de la carena. 
Ara anirem seguint la carena amb vistes de Montserrat a la dreta i sobre Sant Jaume a l'esquerra. 
Pràcticament no ens adonarem que ja estem dalt del puig Soler Petit, de 472 metres. Davant queda molt proper el cim principal. Baixarem al coll que separa els dos cims i remuntarem fins el puig Soler de 525 metres. A diferència del cim Petit, on no hi ha cap distintiu, al puig Soler hi ha una senyera, un pessebre i un vèrtex geodèsic. 
Gaudirem de la panoràmica i sortirem del cim en direcció al massís de Montserrat i immediatament veiem l'inici de la corda. Baixarem aquest curt pas agafats o no a la corda i pocs metres després ens unim al camí (abans esmentat) que voreja el cim. 
Seguim el camí, que va perden alçada, fins arribar a les ruïnes del mas de la Serra, 
La Serra era un gran mas, avui enrunat i situat al costat d'una cruïlla de pistes. 
En abandonar el mas ens desviarem pocs metres a l'esquerra per a acostar-nos a la boca d'un profund pou que hi ha a ras de terra, afortunadament protegit per una tanca metàl·lica. 
Tornant sobre les nostres passes arribem a la cruïlla de pistes. Si volem seguir vers Sant Jaume de Vallhonesta girarem a la dreta per anar a coll de Gipó, i si preferim anar directament a Sant Pere anirem per l'esquerra. 
Escollida aquesta segona opció anirem seguint aquesta pista que ja no abandonarem. 
Passarem pel costat de l'antiga pedrera del Roure i seguidament pel costat de can Forns. 
A pocs metres d'aquest mas ens desviarem uns metres a la dreta per a apropar-nos a un gran memorial en recordança d'una persona. 
Tornats a la pista arribarem a una nova cruïlla on deixarem la pista i seguirem un curt camí a l'esquerra que porta directament a l'ermita de Sant Pere de Vallhonesta. 
Indret molt bonic i arranjat. Just al costat de l'ermita hi ha el mas del Campaner. 
És un indret que convida a fer-hi una llarga estada. 
Una vegada ens decidim a abandonar aquest racó tant bonic seguim el camí i a pocs metres ens podem desviar a la dreta per a visitar una cabana de pedra seca que es conserva en molt bon estat. 
Tornem al camí i arribem a un collet amb una taula panoràmica i d'on surt el camí vers els puig Soler si no haguéssim seguit la drecera del començament. 
Deixem aquest camí a l'esquerra i aviat arribem a l'indret d'aquesta drecera i a partir d'ara seguirem el camí d'anada. 
HORARIS: 
de l'aparcament de l'escola de Sant Vicenç de Castellet al puig Soler Petit: 50mn 
del puig Soler Petit al puig Soler: 10mn 
del puig Soler a les ruïnes de la Serra: 15mn 
de la Serra a l'ermita de Sant Pere de Vallhonesta: 35mn 
de Sant Pere novament a l'aparcament: 25mn 
TOTAL: 2h 15mn.

També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Sant Vicenç de Castellet, puig Soler i Sant Pere de Vallhonesta - Sant Vicenç de Castellet, Catalunya (España)- GPS track





 




 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada