Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 24 de juny del 2017

Ax dels Termes i Dent d'Orlú, 2222 m.


Vista des del pic d'Estany Faurí




pic del Tasbescó



La Dent d’Orlú de 2222 metres d’alçada també forma part de les excursions que es poden fer des de la Cerdanya. 
És un cim molt emblemàtic degut a les seves impressionants parets S, E i SE on hi ha obertes importants vies d’escalada, però el seu vessant N és un llom suau que puja fins el capdamunt i desmereix una mica l’excursió i la deixa convertida en una matinal. 
Matinal però recomanable per a pujar al cim i contemplar-ne la panoràmica i que podem aprofitar després per a visitar el centre turístic d’Ax dels Termes i tota la zona que l’envolta, ja que és una regió amb alts colls, boscos d’avets i de petits poblets, tot plegat és molt bonic. 
Des del cim veurem el vessant N dels cims de Rulhe, Estany Faurí, Grava, Peric i la punta del Carlit, entre d’altres, així com el concorregut cim del Tarbescó i també tindrem davant per davant l’estany de Naguille. 
Ens hem de situar a Ax dels Termes passant pel túnel o coll de Pimorens i seguir la carretera que primer troba l’Hospitalet, després Mérens i seguidament Ax. 
Allí hem de girar a la dreta i seguir una carretera local que mena a Ascou i Goulours; d’aquest darrer poble surt una carretera-pista que hem de seguir fins el final situat aproximadament a 1515 metres. 
D’allí surt el ben marcat i transitat camí a la Dent d’Orlú. 
Poca cosa es pot explicar d’aquest recorregut ja que tota l’estona segueix el llom de la carena i només al final es redreça una mica, però sense cap mena de dificultat. 
La tornada la faré pel mateix itinerari de pujada. 
HORARIS: 
Del final de la pista a la dent d’Orlú: 1h 40mn 
Tornada: 55mn 
TOTAL: 2h 35mn
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Ax dels Termes i Dent d'Orlú, 2222 m. - Orlu, Occitanie (France)- GPS track


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada