Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 5 d’abril del 2017

Pont de la Molinassa (Vallferrera) i pic de Baborte, 2938m.







 




 

 





El titul d'aquesta excursió podria ser una mica més llarg i quedar com a "circumval·lació del pic de Baborte des de la Vallferrera", però l'objectiu era anar del Baborte al pic dels Estanys, però un error en el càlcul de la neu que encara hi ha en aquesta contrada en comparació amb anys anteriors l'ha deixat en només en Baborte. 
El error està en assolir la segona bretxa del port de Canedo, doncs la canal tarterosa normal estava plena de neu dura i no duia els grampons, llavors vaig embolicar-me en grimpar i desgrimpar buscant un pas per la paret i no el vaig trobar, per aquesta raó el track de l'excursió a partir de la primera bretxa del coll de Canedo sembla que es torni boig. 
Però de totes maneres aquesta excursió només al pic e Baborte és molt recomanable si el que ens agrada és fruir de la natura, de les bones vistes i dels estanys. 
D'aquests se'n veuen molts i de totes mides. El primer el de Sotllo, després a la coma dels estanyets de Sotllo, tal com el seu nom indica, se'n troben uns quants; després ja dalt del cim la vista s'obra al cercle de Baborte, amb el seu gran estany i varis de més petits, però també veurem l'estany de Certascan i l'estany Fons, però el veritable espectacle el tindrem baixant del pic de Baborte, quan se'ns obri la panoràmica a l'estany de Canedo; estany recondit, amagat i solitari que durant gran part de l'any conserva congestes de neu i situat sota les parets dels pic dels Estanys que li fan ombra. 
Realment només per veure aquest estany l'excursió ja és recomanable. 
Però la panoràmica general de cims propers i llunyans, com la gelera de l'Aneto, i la proximitat de la pica d'Estats, també fan encara més atractiva aquesta excursió. 
Si es vol partir-la en dues jornades, un lloc molt escaient, apartat i tranquil l'he marcat com a "cascada de Sotllo". 
L'itinerari és el mateix que el de la pica d'Estats fins l'estany de Sotllo; allí ens hem de desviar a l'esquerra per entrar a la coma dels estanyets de Sotllo, i també a l'esquerra per assolir el coll de Baborte; allí unes fites ens conduiran dalt del cim. Després baixarem en direcció al pic dels Estanys fins arribar al doble coll de Canedo; una fàcil baixada fins el fons de l'esmentada coma dels estanyets de Sotllo i una agradable passejada per aquesta coma ens portarà a retrobar el camí de pujada. 

HORARIS: 

de l'aparcament de la Vallferrera al refugi del mateix nom: 20mn 
del refugi a la palanca de Sotllo (pont sobre el torrent de Sotllo): 50mn 
de la palanca a la "cascada de Sotllo": 40mn 
de la cascada al coll de Baborte: 45mn 
del coll al pic de Baborte: 45mn 
del pic al coll de Canedo: 25mn 
del coll a la cascada de Sotllo: 1h 
de la cascada al cotxe: 1h 35mn 
TOTAL: 6h 20mn. 
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Pic de Baborte, 2938m. - Tor, Catalunya (España)- GPS track












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada