Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 15 d’abril del 2017

Espot, Sant Maurici i tuc de Ratera, 2861 m.











 


 


 


 



Clàssica i fàcil excursió per a pujar al tuc de Ratera de 2863 metres d'alçada des del vessant d'Espot. 
Excursió recomanable en totes les èpoques de l'any, però a la tardor ho és especialment doncs la coloració del paisatge és un atractiu més a sumar al festival d'estanys i de panoràmica que gaudirem durant tot el trajecte. 
L'excursió comença a l'aparcament de prat Pierró, a uns tres kms d'Espot; a partir d'aquest punt només es pot seguir a peu o amb el servei de taxis. 
L'itinerari segueix la ruta directa al cim, és a dir: estany de Sant Maurici, estany de Ratera, estany de les Obagues de Ratera, estany del Port de Ratera, port de Ratera i cim, però de baixada es desvia una mica per a completar l'excursió passant pels estanys dels Barbs, Munyidera i pel refugi d'Amitges. per a retrobar l'itinerari de pujada molt a prop de l'estany de Ratera. 
Excursió molt fàcil per uns camins molt ben senyalitzats, de pujada seguim una variant del GR-11 i de baixada la ruta normal al tuc de Ratera des del refugi d'Amitges, senyalitzada amb estaques amb pintura groga. 
No hi ha cap dificultat en tota l'excursió, inclús la pujada final al cim des del port també es va seguint un fresat i marcat corriol que supera els 300 metres que ens separen del cim sense cap mena d'entrebanc. 
La panoràmica des del cim és molt extensa, és difícil esmentar tots els cims que podem veure, esmentaré només els més significatius: Pica d'Estats, Certascan, Mont-roig, Mont-valier, Mauberme, Montardo, Perdiguero, massís de la Maladeta, massís dels Besiberris, Punta alta, Gran Tuc de Colomers, Subenulls, Peguera, Bassiero, els Encantats (encara que quests queden una mica difuminats pels cims més alts de darrera seu) i les agulles d'Amitges. 
Als estanys que hem visitat durant el recorregut, caldrà afegir-hi els del cercle de Saboredo i els del cercle de Colomers. Per a contemplar la munió d'estanys d'aquests cercles ens caldrà moure'ns una mica per dalt el cim, doncs des del cim estrictament només veurem part del cercle de Colomers (estanys Obago, Colomers, Gargulles, Cabidornats..), per a veure la resta d'estanys d'aquest cercle (estanys Podú, del Cap de Ratera i del Cap de Colomers ...) haurem d'avançar uns metres, i per a veure els estanys de Saboredo haurem d'anar a un avant-cim que hi ha a pocs metres del cim principal. Si no anem a aquest avant-cim, els estanys de Saboredo els veurem igualement quan baixem del cim. 
HORARIS: 
de prat Pierró a l'estany de Sant Maurici: 1h 
de l'estany de Sant Maurici al de Ratera: 45mn 
de l'estany de Ratera al de les Obagues de Ratera: 30mn 
de l'estany de les Obagues al del port de Ratera: 45mn 
de l'estany del Port al Port de Ratera: 15mn 
del port al tuc de Ratera: 40mn 
del pic a l'estany de Ratera: 1h 40mn 
de l'estany de Ratera al de sant Maurici: 35mn 
de l'estany de Sant Maurici a prat Pierró: 50mn 
TOTAL: 7h 
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Espot, Sant Maurici i pic de Ratera - Espot, Catalunya (España)- GPS track




 

 







 

 


 

 



 

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada