Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 26 de març del 2017

Vallirana, Penya del Moro i Puig Vicenç




 




 

 



Visita a aquests dos indrets d'interès, com son la penya del Moro i el puig Vicenç. 
Gairebé tota l'excursió transcorre per pistes menys un petit sector de la baixada del puig Vicenç, on degut a les restes d'un incendi el corriol que seguim a estones es perd sota els troncs cremats i trencats, però el corriol existeix i a més hi ha marques grogues i blanques que ens permeten baixar el petit cingle (el track segueix en tot moment l'esmentat corriol). 
El puig Vicenç queda molt isolat i per tant gaudeix d'una molt bona panoràmica. La roca del Moro és un mirador a la punta del cingle i a les seves parets hi ha diferents vies d'escalada. 
Contrasta segons vers on miris la vegetació densa i uniforme dels boscos amb les múltiples urbanitzacions que cobreixen gran part de les muntanyes. 
També cal destacar que durant l'excursió anirem trobant diverses cabanes de pedra seca, moltes en bon estat de conservació. 
Només començar a caminar, al final del carrer d'Argentina de Vallirana ens trobem amb l'ermita preromànica de Sant Silvestre en un estat de conservació lamentable, previ a la de ruïna total. Hi ha un cartell que indica que se n'està estudiant la rehabilitació; esperem que no arribi massa tard! El seu estat també dona una idea del grau cultural dels que han anat degradat una construcció que originàriament data de l'any 904!!! 
HORARIS: 
del carrer d'Argentina de Vallirana a la penya del Moro: 1h 10mn 
de la penya del Moro al puig Vicenç: 40mn 
del puig Vicenç al punt d'inici: 55mn 
TOTAL: 2h 45mn 
També podeu veure aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Vallirana, Penya del Moro i Puig Vicenç - Vallirana, Catalunya (España)- GPS track




 


 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada