Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 25 de març del 2017

Santuari de Puiggraciós, Puiggraciós, Turó de les Onze Hores i Puig Ciró








              






Excursió que ens permet conèixer una mica aquest sector de la serra de Bertí i alguns dels seus turons, especialment la roca de les Onze Hores, un indret especialment atractiu per la singularitat del lloc, amb espadats per tots costats, menys pel que permet arribar-hi. 
Contrasta la proximitat de grans urbs com Granollers, Canovelles, La Garriga, l'Ametlla, etc amb la gran massa boscosa que ens acompanya molta estona. 
La vista va variant segons l'indret on ens trobem, ja que veurem des del Pirineu al mar, passant per Montjuïc, les torres de la tèrmica de Sant Adrià, Tibidabo, el Farrell, la Mola, el Montcau, la Mola de Gallifa, la Trona, el Tagamanent. 
La sortida comença al Monestir de la Mare de Déu de Puiggraciós, indret molt proper a l'Ametlla del Vallés, però en un racó on ja impera la tranquil·litat i la pau, que sembla trobar-se molt lluny de les grans ciutats. 
Just al costat del Santuari hi ha una torre de telègraf òptic molt ben conservada. 
Del darrera del Santuari surt una pista que seguirem, abans d'arribar al coll de can Tripeta, girarem a l'esquerra i ens enfilarem fins el cim del Puiggraciós, on hi ha una torre de vigilància d'incendis i les malmeses restes d'un poblat ibèric. 
Tornarem al coll de can Tripeta i seguirem la pista fins a l'ampli coll on destaca el mas de Cal Mestret, que queda una mica a la dreta. 
Seguirem la pista de l'esquerra i ens aproparem a l'indret de can Traver, abans d'arribar-hi passem pel costat d'un antic forn. 
A cal Traver no és necessari anar-hi, ja que la pista no hi passa. De cal Traver tornarem a la pista fins el seu final, d'allí surt un corriol que ens porta fins la punta de les Onze Hores. 
Tornarem per on hem vingut fins a cal Mestret, a l'esquerra de la pista surt el camí que s'enfila per la carena fins arribar al bonic mirador del puig Ciró ó Puiggiró. 
Després tornarem pel mateix itinerari d'anada. 
HORARIS: 
del Santuari al Puiggraciós: 25mn 
del Puiggraciós al turó de les Onze Hores: 1h 10mn 
del turó de les Onze Hores al puig Ciró: 45mn 
del Puig Ciró al Santuari: 35mn 
TOTAL: 2h 55mn 
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Santuari de Puiggraciós, Puiggraciós, Turó de les Onze Hores i Puig Ciró - Gallicant, Catalunya (España)- GPS track
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada