Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 21 de març del 2017

Ardèvol-Pinós i Santuari de Cellers












 


Interessant excursió per cor de Catalunya, on combinarem una agradable passejada amb uns tocs culturals, ja que a Ardèvol hi ha enterrat el general carlí Rafael Tristany Parera i al Santuari de Pinós podrem veure un audiovisual sobre les tres guerres carlines. També a Pinós hi ha la taula panoràmica de la Rosa dels Vents, indret considerat el centre geogràfic de Catalunya i un hostal, considerat també el més antic de Catalunya. 
El fet de travessar pel capdamunt la serra de Pinós ens permetrà gaudir d'una panoràmica fantàstica, ja que veurem des del Montseny i la Mola de Sant Llorenç del Munt a les muntanyes pallareses com el Montseny de Pallars i de més llunyanes de l'Aragó, com també de la cara Sud del Pedraforca, el Cadí, el Puigmal, Prat del Comte, serra d'Ensija, rasos de Peguera, Montserrat, ... 
Al santuari de Pinós si arriba per carretera, però aquesta excursió ens permet passar per varies de les masies que hi ha escampades per la zona, com: Montcunill, Auquers, Castellanes i Pessarrodona fent una bonica circumval·lació. 
HORARIS: 
d'Ardèvol al cim de Pinós (vèrtex geodèsic): 1h 50mn 
del cim de Pinós al Santuari i rosa dels Vents: 20mn 
del Santuari a Ardèvol: 55mn 
TOTAL: 3h 05mn 
Com a complement d'aquesta excursió es pot fer una visita amb vehicle al Santuari de Sant Celdoni i Sant Ermenter de Cellers ja que el nexe entre les dues excursions és el poble de Torà, doncs d'aqui surt la carretera a Ardèvol i la pista (primer asfaltada i l'últim tram de terra) a Cellers.
També podeu seguir aquest itinerari i veure el mapa i la gràfica a:
Wikiloc - ruta Ardèvol-Pinós - Ardèvol, Catalunya (España)- GPS track


 


 







 

 

 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada